dijous, 23 d’abril del 2020

SANT JORDI, GIANNI RODARI I MATA DE JONC

Sabem que avui és un Sant Jordi diferent, però no per això l'hem de deixar de celebrar. Per aquest motiu, els treballadros de l'escola hem volgut entrar a les vostres llars amb un conte d'en Gianni Rodari que ens parla del tema d'aquest curs, el canvi climàtic, i que també aprofitam com a homenatge a aquest autor que enguany hauria fet 100 anys.
Esperem que gaudiu d'aquest regal, que nosaltres hem preparat amb molta il·lusió.

Feliç Sant Jordi confinat!

Sant Jordi confinat 2020

Gràcies a totes les persones que ens heu fet arribar les vostres roses. Aquí teniu el ram que us vam prometre:




dijous, 16 d’abril del 2020

AUTORS: LUÍS SEPÚLVEDA

Avui ha mort Luís Sepúlveda, víctima del coronavirus. L'escriptor xilè (nascut el 1949) havia fixat la seva residència a Gijón.

Fou empresonat i, posteriorment exiliat després del cop militar d'Augusto Pinochet.  




Ha estat escriptor, periodista i cineasta, corresponsal de Greenpeace i un gran escriptor de contes. Animau-vos a llegir-ne algun, teniu un grapat per triar:






I, si el que us fa ganes és escoltar una història, des del seu Xile natal ens arriba aquest contacontes tan especial:

Historia de una gaviota... clica aquí


I per conèixer l'autor...

Clica aquí


dimarts, 14 d’abril del 2020

SYMBALOO GIANNI RODARI

Com ja sabeu, enguany hem volgut retre homenatge a l'escriptor Gianni Rodari i hem llegit alguna de les seves obres: Contes per telefon, Contes escrits a màquina, El pastís caigut del cel...

Precisament avui fa 40 anys de la seva mort a la ciutat de Roma.







Encara ens queda molt per conèixer sobre l'autor i el seu llegat literari.Trobareu segur quelcom interessant en el Symbaloo (organitzador de pàgines web) que amablement han compartit amb nosaltres les companyes bibliotecàries del Rafal Nou. 

Per accedir-hi...

Clicau aquí

dimarts, 7 d’abril del 2020

UNA HISTÒRIA "DE LLIBRE"

En R. Carlos Barceló Portella i na Marta Gomila Benejam ens han regalat una preciosa versió que volem compartir amb vosaltres al nostre blog.

diumenge, 5 d’abril del 2020

RECOMANACIONS DELS ALUMNES DE 6è

Aquest dies en que tots som a casa, són moltes les estones que dedicam a llegir. Cal aprofitar al màxim el temps i avançar en el repte de lectura d'enguany.

Els alumnes de sisè han volgut compartir amb tots vosaltres algunes de les seves darreres lectures, aquelles que més els han agradat.






GOODREADS

Goodreads és una plataforma basada en una "comunitat de catalogació de lectures. 
Els usuaris poden donar-se d'alta i cercar llibres del catàleg per crear les seves prestatgeries digitals. Et permet organitzar les lectures i relacionar-te amb lectors amics, comentant i recomanant llibres.




Des del mes de novembre en Marruix - la nostra mascota de la biblioteca- disposa d'usuari a la plataforma. 
La idea és anar comentant els llibres que llegiu els alumnes de l'escola i obrir un canal de comunicació i d'animació a la lectura a partir de les vostres valoracions.

Si ja sou usuaris podeu fer-vos amics d'en Marruix o bé, podeu crear el vostre usuari a partir d'aquest enllaç:

clica aquí 






REPTE DE LECTURA 2019-2020



A tots vosaltres, grans lectors:
Segur que heu sentit mil vegades allò de que el saber no ocupa lloc. Evidentment, aquesta és una afirmació que podem rebatre amb facilitat perquè... on s’acumulen els vostres llibres? A les lleixes de casa? A les prestatgeries? Damunt les taules? Al terra? Ens coneixem, totes les respostes ens duran al mateix lloc, ARREU.
I, si això és així, podem també calcular el pes del saber, el pes de la lectura? Podem mesurar les nostres lectures per quilos? Sí, és possible i, a més, llegint donam valor al paper imprès, el millor que podem fer per tal que no sigui paper banyat. Aprofitau tot el que us pot oferir i donau mil vides al paper fent la vostra més rica i més sàvia.
Aquest és el fonament del repte que us proposam enguany per a les aules:
Llegiu tants llibres com pugueu.
Setmanalment, pujau a la Sala Gran per mesurar el pes de les vostres lectures. Allà hi trobareu un parell de bàscules.
Deixau constància de les vostres mesures amb els saquets que us proporcionarà la comissió de biblioteca i que penjareu al mural de la vostra aula.

Bones lectures i fins Sant Jordi!