dimecres, 17 d’abril del 2019

LABORATORIS DE LECTURA

La comissió de biblioteca estrena dues maletes temàtiques i les ha volgut presentar als alumnes de primer cicle amb motiu de la celebració del dia de Sant Jordi.
Aquestes maletes inclouen diferents materials relacionats amb dues personalitats ben importants.

- Marie Curie. A la maleta trobareu llibres que conten la seva vida, que parlen de dones de ciències, recomanacions d'apps, una pel·lícula i un quadernet amb diferents experiments per fer a casa amb la família. (Inclou tot el material necessari per fer-los)

- Frida Kahlo. La maleta inclou un llibre que parla de la seva vida, un quadernet amb frases de l'artista mexicana, fotografies, la seva biografia i una carpeta que inclou material per fer manualitats.

Ara només cal esperar que arribin a les vostres llars ja que funcionaran com material de préstec amb les mateixes condicions que els llibres de la biblioteca.












CERTAMEN LITERARI SANT JORDI 2019

Ens trobam una vegada més celebrant la que és una gran festa per a nosaltres, Sant Jordi, i ho és perquè ens apassiona llegir, navegar per les pàgines dels llibres i descobrir històries, conèixer nous personatges i participar de les seves vides.
Vosaltres, però, heu volgut anar més enllà i, amb el vostre art, ens heu regalat grans relats que ens han acostat al món de la ciència, l’aventura, els contes...
No podem fer més que agrair-vos totes i cadascuna de les vostres paraules i el fet que les hàgiu volgut compartir amb nosaltres participant en el VI Certamen literari.
Gràcies de tot cor,

Comissió de biblioteca







 

RECITAL DE TEXTOS

Dins el programa d'activitats de Sant Jordi, els alumnes de 3r i 4t d'ESO han recitat textos per als de 1r i 2n d'ESO. Enhorabona per la qualitat de les aportacions!








BOOKESCAPE A 1r ESO


Com li agraden els contes a n’Alícia! Cada dia llegeix una estona asseguda a la seva butaca preferida. També avui ha quedat dormida amb el llibre a la falda.
Avui però, no ha estat com un dia qualsevol. Quan s’ha despert ha tengut un gran ensurt. El llibre que ara té a les mans no és el que ella llegia.

- No, no era aquest. N’estic segura- Diu en veu alta.
- Frankenstein? Sembla un llibre de terror i a mi no m’agraden les històries de por.

Es torna a mirar el llibre; passa les pàgines ràpidament. Entremig hi troba un petit sobre. Porta el segell de la Reina de Cors. Llegeix el missatge escrit a la tarja:

«Te’n recordes de mi, Alícia? Del viatge que feres al meu reialme? Ara he trobat la porta que duu al teu món. Volia tornar-te la visita però t’he vist tan dormida i relaxadaque no he gosat despertar-te.
Just havia acabat la lectura del llibre de na Mary Shelley i he pensat que no t’importaria si fèiem l’intercanvi amb aquest altre que tu tenies de n’Oscar Wilde. Ja te’l tornaré o millor, sigues una nina ben educada i torna’m tu la visita. Farem un te i unes pastes.
Magestàticament,
Reina de Cors»

Estranya tanta amabilitat!. N’Alícia està decidida, anirà a cercar el llibre.
Realment no sap on es fica. És una trampa. El que vol la reina de cors és venjança. Ha amagat el llibre. Si n’Alícia no el recupera, mai no podrà tornar a casa.

Si vols ajudar-la... Entra a Les aventures d’Alícia en el país de les meravelles!

Els alumnes de 1r d'ESO sí han volgut ajudar a n'Alícia. Aquestes són les fotos que ho demostren.  







CLUB DE LECTURA PER A FAMÍLIES

Lectura de pares a fills és una de les activitats que han gaudit els alumnes de 4t de primària dins el programa de Sant Jordi.
 
El títol que ha aconseguit reunir-los a tots és Cors de Gofra de Maria Parr. Aquest és un llibre de l'editorial Nórdica Libros que ens parla d'aventures juvenils, vincles familiars i amistat.

Moltes gràcies per la vostra participació!
 




dilluns, 15 d’abril del 2019

FEIM DE BOOKTUBERS A 5è i 6è

Els alumnes de les classes de Criptó i Fòsfor hem passat uns moments ben agradables visualitzant les presentacions de llibres en format de vídeo que han realitzat els companys.
Ens ha agradat molt compartir aquesta estona a la Sala Gran. El temps ens ha passat volant. Una proposta ben interessant que ens animarà a seguir llegint!

Us deixam aquí amb alguns exemples però, seguiu el blog perquè anirem pujant totes les recomanacions.



SANT JORDI 2019

Enguany celebram Sant Jordi just abans de partir de vacances. Seran tres dies intensos carregats d'activitats que ben segur ens engrescaran a tots. Per tal que no us perdeu res, aquí us deixam el programa que hem preparat amb molta il·lusió.
Esperam que us agradi!


REPTE 2019

COM QUE SANT JORDI ENGUANY CAU EN VACANCES, HEM DE TANCAR EL REPTE AQUEST DIMARTS AL VESPRE PER PODER MOSTRAR ELS RESULTATS EL DIMECRES.

ENCARA ENS FALTEN UNA SETANTENA DE LLIBRES PER ASSOLIR EL REPTE... ANIMEU-VOS A EMPLENAR EL FORMULARI FENT CLIC AQUÍA VEURE SI N'ACONSEGUIM UNS QUANTS MÉS!

CALIJONCOPI + CITA A CEGUES + CONTACONTES

Aquí teniu un tastet de la Cita a cegues de dissabte passat:

Una paradeta amb molt d'èxit, dues sessions de contacontes en anglès, 8 bitllets daurats que enguany vau trobar en directe i alguns lectors que s'asseien allà mateix a llegir les seves compres!



 MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER LES VOSTRES APORTACIONS!

diumenge, 14 d’abril del 2019

CALIJONCOPI 2019

El passat dissabte va tenir lloc la segona edició del Calijoncopi, una gran festa on des dels més petits als més grans hem pogut gaudir de tallers i activitats diverses.
A la biblioteca ens esperava un Scaperoom inspirat en l'obra de Lewis Carroll "Alícia al país de les meravelles". Els més agosarats  s'animaren a resoldre els enigmes per tal d'alliberar n'Alícia i evitar que la reina de Cors li tallés el cap.









dijous, 11 d’abril del 2019

CALIJONCOPI 2019 + CITA A CEGUES AMB...

Ja torna el Calijoncopi i, és clar, la Comissió de Mares de la Biblioteca hem embolicat llibres dia i nit 😅 per poder fer la paradeta de la Cita a cegues amb... un llibre! 🌹📗

Ens trobareu al costat de la porta principal de l'escola, de 10.00 a 13.00 hores, amb una pila de llibres interessants als quals volem donar una nova vida i 8 de nous que cerquen família.

I enguany, a més, tindrem un contacontes en anglès a les 10.30 i a les 12.00!


MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER LES VOSTRES APORTACIONS!!!

I RECORDEU-VOS DEL REPTE. PENSEU QUE COM QUE PER SANT JORDI 📘🌹🐉 ESTAREM DE VACANCES, EL REPTE S'HAURÀ DE TANCAR DIMARTS VINENT AL MATÍ, JA QUE ELS RESULTATS S'EXPOSARAN EL DIMECRES! PASSEU-NOS LES VOSTRES LECTURES AQUÍ 📚.

dilluns, 8 d’abril del 2019

TORNEN ELS CONTACONTES EN ANGLÈS

Sabeu qui és el Grúfal???

Tant si ja el coneixeu com si no, no us perdeu les seves aventures. Pugeu aquest dijous a les 16.15 a la Biblioteca i la Neus us parlarà del Grúfal i del seu fill (del fill del Grúfal, és clar 😜).

I tot en VO en anglès!


diumenge, 7 d’abril del 2019

NECESSITEM UN BON IMPULS PER ASSOLIR EL REPTE!

I de 30 a 53,5! Però encara ens en falten molts i ja queda molt poc temps per tancar el repte!😏

Segur que hi ha més pares, mares i germans/es de fora del centre que llegiu. Només ens heu de dir quins llibres heu llegit des de gener fins ara!  

📧 Per fer-ho:
  • Feu clic AQUÍ i introduïu les dades al formulari
  • Si teniu lector de QR al mòbil, llegiu el codi de la dreta i empleneu el formulari
  • Introduïu un comentari al blog amb el títol i l'autor del llibre
  • Pugeu a la biblioteca els dijous a les 16.00 o quan hi ha activitats per dir-nos-ho personalment
  • Si ens coneixeu, ens ho podeu passar per Whatsapp



VINGA, ENVIEU-NOS LES VOSTRES LECTURES!