dijous, 17 de desembre del 2015

FEU LA CARTA ALS REIS

Moltes gràcies a tots i a totes per les vostres donacions de llibres i per les compres a la paradeta de 2a mà. Ha estat tot un èxit!

I ara ve el millor: invertir els guanys en llibres per a la Sala Gran. I us volem demanar que feu la carta als Reis i així sabrem què us interessa que hi hagi. Penseu que la biblioteca no només és per als alumnes, hi ha llibres per a petits i grans!

Per favor, aneu al final d'aquesta entrada, cliqueu a # comentaris i doneu-nos idees!



I bon Nadal i feliç 2016 a tothom!!!

diumenge, 13 de desembre del 2015

PAPIROFLÈXIA




Us presentem la Lola, la cussa de la Leyre.


La Lola està una mica aixafadeta perquè, com que no atura mai, s'ha abonyegat una mica, i a més a més... està molt soleta.

Vol amics i la Leyre, que enguany fa 1r de primària, vol que l'ajudeu. Fa uns dies ens va proposar de fer un taller a la Sala Gran perquè us vol ensenyar a fer cussons com la Lola.

Us hi animeu?

La Leyre i la Lola us esperen a la classe de 6è de primària aquest dimarts, dia 15 de desembre.

Heu de portar:

  • 2 fulls DINA4
  • tisores
  • cola

Fins dimarts!!!

Ahhhh... i a veure si algun altre valent o valenta ve a la Sala Gran a ensenyar-nos a fer coses o a explicar-nos contes o històries. Només cal que ens ho dieu i us trobarem un dia!

dijous, 3 de desembre del 2015

RECICLEM CULTURA

S'acosta Nadal així que... si voleu fer espai a les prestatgeries de casa per posar-hi els llibres que us portaran els Reis... porteu-nos a la biblioteca els que ja hagueu llegit i els donarem una segona llar. Poden ser de qualsevol tema, en qualsevol idioma i per a qualsevol edat!

Us esperem a la Sala Gran dijous dia 10 i dimarts dia 15 de desembre, de 16.00 a 17.00, per fer la recollida. 

Els que ens agradin per tenir a la Sala Gran, al Servei de Préstec, s'hi quedaran. La resta els revendrem a una paradeta el dia de la xocolatada de l'APA.





Els doblers recaptats es faran servir per comprar llibres nous i per subvencionar les activitats de la biblioteca.


Animeu-vos a reciclar i a compartir llibres!

  

divendres, 13 de novembre del 2015

JA SOM VINT

Enguany ja som 20 els Jonquers. Aquesta setmana ens hem reunit tots i ens hem fet una foto a la biblioteca. Ens coneixeu a tots? Fixau-vos bé i així ens podreu fer arribar les vostres propostes quan ens vegeu per l'escola.


Aquest curs comptam amb quatre nous cooperativistes del tercer cicle de primària: Na Júlia Alemany, en Joan Sastre, na Neus Tomàs (5è) i, en Mario Domínguez (6è). Tots ells han assistit a la jornada de formació que sobre el món cooperatiu els ha impartit na Marga Sureda.







Ja hem començat a fer algunes activitats com la ludoteca dels migdies i la gestió dels préstecs en horari lectiu. Aviat però, iniciarem les sessions de cinema. Endevinau a qui les dedicarem? Al Fantastic Mr Dahl!
 










dilluns, 2 de novembre del 2015

LLIBRES AMB SORPRESA

ENDINSAR-SE EN UN LLIBRE ÉS COM ENTRAR EN UN MÓN PLE DE SORPRESES.


DE TANT EN TANT EN PODEU TROBAR ALGUN DE SOPORÍFER...

PERÒ SI TRIEU BÉ... US DURAN ALLÀ ON VULGUEU.

SI NO US HO CREIEU, MIREU ELS AMICS DEL MARRUIX COM S'HO PASSEN, DE BÉ, LLEGINT!


I SI PUGEU A LA SALA GRAN AVUI DIMARTS I AGAFEU EN PRÉSTEC ALGUN LLIBRE... NO US EN PENEDIREU, PERQUÈ A PART DEL LLIBRE, POTSER TINDREU ALGUNA SORPRESETA MÉS!

TALLER DE ROSARIS

Aquí teniu algunes fotos del taller de rosaris de la setmana passada.

Una mica de cel·lofana de colors, tisores, fil i agulla, i moooltes llepolies. I per no quedar del tot malament... alguna llepolia sana, com les orellanes.

Fins i tot na Jonqueta va tenir el seu rosari!



  

dijous, 29 d’octubre del 2015

MALETES ROALD DAHL

Heu llegit alguna de les obres d'en Roald Dahl? Segur que sí i, si més no, deveu haver vist pel·lícules basades en les seves històries, com Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, James i el melicotó gegant...
Aquestes són algunes de les narracions que l'autor va dedicar als joves lectors, però n'hi ha d'altres, igualment interessants i divertides, destinades als lectors adults.
Amb la intenció de donar a conèixer la globalitat de la seva obra i d'animar-vos a llegir en família, us hem preparat unes maletes on trobareu llibres i altres materials, en paper i en format digital.





Dins cada maleta trobareu també un quadern per comentar les obres que heu llegit i fer-nos arribar la vostra opinió sobre aquesta nova experiència.



GAUDIU DE LA LECTURA!

EXPOSICIÓ ROALD DAHL

Al llarg de les darreres setmanes hem pogut gaudir de l'exposició de llibres d'en Roald Dahl. La inauguració va ser tot un èxit i sou molts els que vos heu acostat encuriosits a conèixer el fons disponible a la biblioteca sobre aquest autor que agrada a petits i a grans.
Com que ja hi havia nervis i moltes ganes de llegir, l'exposició ha estat clausurada i tot el material estarà a la vostra disposició a través del servei de préstec.


Segur que reconeixereu en els títols els noms de les vostres classes. Quin heu triat?


dimarts, 27 d’octubre del 2015

PER TOTS SANTS... TORNEN ELS ROSARIS!

Com l'any passat, a la Sala Gran per Tots Sants farem rosaris!

Us hi esperem aquest dijous, dia 29, però alerta que aquest any canviem una mica el sistema, com expliquem a continuació.


Com que resulta molt difícil calcular quants serem, enguany, per no fer llarg ni fer curt, us demanem que aporteu vosaltres mateixos les llepolies que més us agradin. A la biblioteca les embolicarem, les enfilarem i hi afegirem la patena i monedes de xocolata que ens han arribat directament de la fàbrica de xocolata del senyor Willy Wonka!



Us sona? En Willy Wonka és el propietari de la fàbrica de xocolata del famós llibre de Roald Dahl Charlie i la fàbrica de xocolata, del qual s'han fet dues versions cinematogràfiques, una del 1971 protagonitzada per Gene Wilder, i una del 2005, dirigida per Tim Burton i protagonitzada per Johnny Depp (Willy Wonka) i Freddie Highmore (Charlie).

Fins dijous!!! Recordeu que heu de portar una bosseta amb les llepolies que més us agradin i aquí les convertirem en rosari!

dilluns, 12 d’octubre del 2015

JA TORNEM A SER AQUÍ!!!

Com sabeu, avui dimarts s'inaugura una exposició sobre Roald Dahl a la Sala Gran i, de passada, aprofitarem per inaugurar el servei de préstec.

Enguany la Comissió de Mares obrirà els dimarts i els dijous de 16.00 a 17.00 i, com cada any, intentarem organitzar activitats per a petits i grans.

Aprofitem també per animar-vos a unir-vos a la Comissió. Si us interessa, només cal que pugeu un dimarts o un dijous a la biblioteca i ens ho digueu.


I per començar, aquí teniu unes quantes recomanacions que hem preparat en tornar de l'estiu:



I com que aquest any també volem intentar projectar més pel·lícules inspirades en llibres, aquí teniu alguns dels llibres recomanats, en pel·lícula, i un parell de recomanacions més:



I no ens podíem oblidar de retre el nostre petit homenatge a dos autors que ens han deixat a finals d'aquest estiu:

Henning Mankell i Oliver Sacks

Tant l'un com l'altre han escrit moltes obres, així que ha estat molt difícil fer-ne la selecció.

Del Mankell hem triat un parell de llibres sobre les injustícies que es cometen al món i, especialment, a l'Àfrica (El cervell de Kennedy i El fill del vent); Arenes movedisses, que és un llibre de memòries molt peculiar que arranca quan li diagnostiquen el càncer, i dues de les seves novel·les dedicades al públic juvenil.

I evidentment, no ens podíem oblidar del seu detectiu més famós, en Kurt Wallander, del qual esmentem les dues primeres aventures i les dues últimes, i que ha saltat a la pantalla en diverses ocasions, tot i que volem destacar la interpretació que en fa en Kenneth Branagh en una sèrie de televisió.


Pel que fa a Oliver Sacks, aquí us en deixem un tastet, un parell de frases i una pel·lícula. Com en el cas anterior, hi hem inclòs un llibre autobiogràfic, El tío Tungsteno:


Bona lectura i us esperem a tots i a totes a la Sala Gran!!!

Comissió de Mares de la Biblioteca

dijous, 18 de juny del 2015

BON ESTIU A TOTHOM!!!

I ja només ens queda dedicar-vos unes quantes imatges per desitjar-vos un molt bon estiu, amb bons llibres, bona música i bon cinema, i agrair-vos la vostra col·laboració durant el curs!

Fins ben aviat! 


CONCURS LITERARI

El dijous 11 de juny la Sala Gran estava revolucionada amb el lliurament de premis del II certamen literari de les cooperatives d'ensenyament.

Cinquanta-cinc seleccionats, vint-i-dos guardonats i un centenar de persones es van reunir a la nostra biblioteca per sentir el veredicte del jurat.

Aquí en teniu un record:

La Maria Vadell, de 2n de secundària, va llegir el seu text guanyador de l'edició anterior i Pere Morey Servera ens va dedicar uns moments molt especials.


Volem felicitar a tots i a totes les participants i, especialment:

Mateu Borràs, de 5è de primària, guardonat en la categoria C de prosa per La llum desapareguda, i
Bet Maria Jaume, de 6è de primària, guardonada en la categoria C de poesia per El sol.

Enhorabona a tots i a totes!

RECOMANACIONS DEL CLUB DE LECTURA

A la darrera sessió del Club de Lectura, a part de parlar extensament de Sicília sense morts i de la realitat de la nostra Illa, s'han recomanat:




La plaça del Diamant i Incerta glòria seran dos dels llibres que comentarem el curs vinent, així que si voleu, podeu aprofitar l'estiu per llegir-los!

I si cliqueu les etiquetes "Recomanació" o "Club de Lectura", veureu tots els llibres que hem recomanat!

Bona lectura!

L'ARBRE DELS DESITJOS

I amb l'arribada de l'estiu i de les vacances, què millor que guarnir l'arbre dels desitjos amb gelats i ventalls, que comparteixen espai amb recomanacions literàries per a petits i grans!

Aquí el teniu:



I nosaltres us desitgem un bon estiu!!!

NA BRUNILDA A LA SALA GRAN

I bé... Ja vaig fer el torn a Mata de Jonc, com podeu veure en aquestes fotos...

I ara, amb aquesta calorada, ja estic... esgotada.
Però... què puc fer aquest estiu?

I si me'n vaig a Nova Zelanda amb n'Eduard? Allà és hivern i hi estaré fresqueta. I practicaré anglès!
O potser que li demani al Lluís que em presenti algun drac...
O me'n vaig amb en Bru i n'Eva a ballar a totes les festes majors...
O visito una inquietant casa de fulles amb en Biel...
O planto un fabulós jardí alemany amb na Magdalena...
O, ben pensat... també podira anar a Florència amb na Gina a veure la Venus del Botticelli... No trobeu que m'hi assemblo?



Ufff... que difícil és haver de triar!!!

També podria agafar la catifa màgica i, amb vosaltres o amb algun germà vostre una mica més grandet, fer un parell de viatges clàssics: anar al Mississipí, a la fàbrica de xocolata del Willy Wonka, a Lummerland, al País de les Meravelles, a Lil·liput, a Fantasia, a Transsilvània... o fins i tot anar a cercar un tresor a una illa perduda, o arribar-me fins a l'asteroide B612, fins al centre de la Terra o fer la volta al món!


I ho podria fer amb l'Elvis Riboldi, amb en Greg Heffley, amb en Harry Potter o amb qualsevol d'aquests que tots coneixeu.

I la veritat és que, per fer tot això, no m'he ni de moure de Mallorca, només em cal... obrir un llibre!!!


BON ESTIU A TOTS I A TOTES i LLANCEU-VOS A L'AVENTURA DE LLEGIR!!!

I moltes gràcies a tots els col·laboradors que hem esmentat més amunt i que ens ajuden a mantenir viva la Sala Gran!

dimarts, 2 de juny del 2015

CLUB DE LECTURA

I per acabar les sessions del Club de Lectura d'aquest curs, dijous dia 4 parlarem amb la Magdalena Reynés d'una de les novel·les més venudes per Sant Jordi a les Illes:
 


"El jove president de la Comunitat Autònoma rep una rata morta dins un cofret de plom. Aquest desagradable incident podria no significar res més que la ràbia d'algun ciutadà perjudicat per decisions polítiques, són tants pels temps que corren... Algú havia definit Mallorca com Sicília sense morts, però, fins quan? El sol és tebi, sona la melodia d'un violoncel tocat per una noia eslava, l'hedonista i cínic jubilat Mateu Llodrà pren Camparis tot pensant com satisfer el seu peculiar sentit de la justícia; i la rata morta té la perversa capacitat de pertorbar el curs de les coses, en un temps xop d'abusos en què el president de la Comunitat Autònoma invoca la regeneració..."

Un president que en un paratge de la novel·la es felicita pensant que "tanta sort que aquest país encara no ha après  votar"... Però potser s'equivoca i comencem a aprendre'n...


I entre tots, ens recomanarem lectures per a l'estiu!