diumenge, 22 de juny del 2014

CINEMA I LITERATURA: PÉRSEPOLIS

El passat dilluns dia 16 de juny els Jonquers ens oferiren la darrera sessió de cinema d'aquest curs.
Persépolis està basada en la novel·la gràfica del mateix títol. L'obra escrita en forma autobiogràfica per Marjane Satrapi, està il·lustrada en blanc i negre i consta de quatre volums.





Narra la vida de l'autora que va créixer en un règim fonamentalista islàmic que la duu a abandonar el seu país després de ser testimoni d'un canvi social i polític una vegada finalitza el regnat del Sha de Pèrsia.






Educada a l'estil occidental per uns pares d'ideologia progressista al sí d'una família de classe alta, Marji destaca per la seva inquietud intel·lectual i la seva imaginació. intenta entendre el món que l'envolta però és conscient de que el nou règim no duu res de bo i, en veure com alguns dels seus parents són torturats o assassinats, parteix cap a Austria per estudiar al Liceu francès de Viena.
A partir d'aquest moment patirà la incomprensió i el rebuig social: a Austria perquè els seus companys estan carregats de prejudicis i desconeixen el seu país i la seva cultura; al seu país perquè les antigues amistats no entenen la seva evolució a causa de les experiències viscudes a l'estranger.





Finalment decideix emigrar a França.


 



La pel·lícula, dirigida per Vincent Paronnaud al 2007, obtingué el Goya i el reconeixement merescut amb dues nominacions als festivals de Cannes i els Oscars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada