diumenge, 24 de març del 2013

HARRY POTTER Y LA PIEDRA FILOSOFAL

Dilluns de març, dins el cicle "Cinema i literatura" es projectarà la primera pel·lícula de Harry Potter inspirada en la novel·la juvenil escrita per na J K Rowling amb el mateix títol: Harry Potter and the Philosopher's stone.

L'autora del llibre

Joanne Rowling ( Yates, Regne Unit, 1965) és l'autora de la heptalogia sobre Harry Pottter.
L'escriptora assegura que des de molt petita, a l'edat de sis anys, ja li agradava molt escriure i que creava històries per a la seva germana petita. Tot i això, els seus inicis literaris no foren senzills i, abans d'aonseguir l'èxit amb aquesta novel·la, es va dedicar a la traducció.


La inspiració li arribà a l'autora mentre feia un viatge en tren des de Manchester a Londres i va escriure la novel·la als cafès d'Edimburg, ciutat a la qual es mudà al 1994, que té un caràcter marcadament literari i d'on són originaris autors de la talla de Sir Walter Scott, Robert Burns, Robert Louis Stevenson i Arthur Conan Doyle.


Per altra banda, la ciutat compta amb una llarga tradició de contacontes procedent de la cultura escandinava.
Actualment hi ha a Escòcia més d'un centenar de contacontes professionals per la qual cosa s'entén que s'hagi creat a la capital un modern centre amb un teatre especialment dedicat a aquest tipus d'activitats.
Molts dels racons de la ciutat que ha acollit Rowling són presents a l'obra així com també els voltants d'Edimburg i les Highlands.La Novel·la es va publicar al 1997 i la pel·lícula s'estrenà al 2001.
La Pel·lícula
Director: Chris Columbus
Categoria: Fantàstica
Warner Bros
Any: 2001
Repartiment: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Alan Rickman i Ian Hart

Sinopsi
Harry és un nin orfe que viu amb els seus únics parents vius, la família Dursley amb els quals no es duu bé. El dia del seu onzè aniversari, reb la visita d'un misteriós individu anomenat Rubeus Hagrid que l'informa de que en realitat és un mag molt popular en el món màgic a causa d'haver sobreviscut a l'atac mortal de Lord Voldemor qui, per altra banda, sí aconseguí matar els seus pares. Li explica també, que de resultes d'aquell atac li ha quedat una cicatriu al front en forma de raig i de que és el moment d'iniciar la seva formació al Col·legi Howarts de Màgia i Fetilleria.
Harry parteix sense el consentiment dels seus oncles per tal de començar els seus estudis a l'escola de màgia on es farà amic de n'Hermione Granger i en Ron Weastley. Junts descobriran l'existència d'una cambra secreta i vigilada on s'amaga un objecte desitjat per Lord Voldemor.
Amb l'ajut de Albus Dumbledor i els seus amics, aconsegueix evitar que Voldemor es faci amb la pedra i, en acabar el curs Harry torna a casa dels Dursley en espera de començar el següent.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada