dijous, 21 de maig del 2020

CLUBS DE LECTURA DIGITALS

Duim dos mesos confinats a casa i la majoria hem aprofitat per fer activitats tranquil·les per les quals, normalment, no tenim gaire temps.

A nosaltres ens agrada llegir però també compartir les lectures amb els amics. I...això hem fet.

La plataforma de lectura digital Eduteca ens permet crear clubs de lectura digital i l'hem aprofitat bé.

A sisè hem creat dos clubs amb dos llibres diferents de manera que cadascú ha triat el que més ganes li feia llegir.

Un dels llibres que hem llegit, Per una rosa, ens presenta tres contes inspirats en la història de "La bella i la Bèstia", molt diferents l'un de l'altre.


Tots coneixíem les obres escrites per na Laura Gallego plenes de fantasia i, potser per aquest motiu ens decantàrem per aquesta lectura. Però, el conte de Benito Taibo ens presenta la crua realitat de la immigració des de l'Amèrica Central fins a USA, on el tren és una gran bèstia.
Javier Ruescas ens mostra un món futurista on els robots i humans viuen separats i amb por els uns dels altres.

Laura Gallego, Javier Ruescas i BenitoTaibo

L'altre llibre escollit ha estat "EXO" de l'escriptor Jordi Olloquequi


Es tracta d'una obra de ciència-ficció que narra el viatge de Ziggy des del seu planeta Krokus a la terra i el viatge posterior amb la seva nau espacial a l'interior d'una cèl·lula. Un llibre ple de ciència i rock & roll.

Jordi Olloquequi

Em gaudit molt de participar al xat, al fòrum però, sobretot, de la trobada per vídeo-conferència que ens ha permès llegir una estona plegats i veure'ns les cares que tanta falta ens fa aquests dies.



El club no ha acabat. Ens trobam immersos en l'escriptura col·lectiva d'uns contes inspirats en les lectures. Ja veurem que en surt de tot això!


Les classes de 1r i 2n d'ESO aquest trimestre hem llegit i comentat Ara que estem junts, d'en Roc Casagran. Un llibre valent i variat que ens parla de la guerra i l'exili, però també d'emocions i de la capacitat dels humans d'adaptar-se a noves situacions, algunes de les quals ben extremes. L'estil senzill i planer, però alhora intens, és una de les qualitats del llibre, que, a molts de nosaltres, se'ns ha fet curt.


I,aquí ens teniu gaudint d'una conversa ben animada!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada