dimarts, 27 de setembre del 2016

UN BON LLIBRE, UN GRAN VIATGE

La lectura d'un bon llibre suposa sempre la realització d'un gran viatge. L'elecció del destí depèn dels interessos de cada lector: l'aventura, la ciència-ficció, el misteri, el terror, l'humor, el romanticisme, la història, la poesia... Iniciam el camí en el precís instant en que s'apodera de nosaltres la necessitat de llegir.
Llegir què? Potser les nostres passes ens conduiran fins a la lleixa del fons de la sala, on sabem del cert que ens esperen pacientment lectures gaudides en el passat amb el desig de retrobar-se amb nosaltres. O no, potser aquest no serà el moment del reencontre perquè necessitam paraules noves. Si és així, la preparació del viatge serà una mica més complicada però, l'esforç no ens deixarà fora recompensa.


Racó de lectura a la Sala Gran

És l'hora d'atendre les recomanacions dels amics o les de l'expert llibreter que, a força d'observar les nostres eleccions, ens sabrà trobar el llibre que ens colpirà d'emocions. I, si això no funciona, també ens podem perdre intencionadament dins la infinitat de volums de la llibreria o la biblioteca. Quin paisatge tan meravellós! Si ho feim amb calma es produirà la màgia i tendrem a les mans la nostra destinació.
Frisam d'arribar-hi. Ja hi som. La portada, la primera pàgina, les primeres paraules. S'atura el rellotge i gaudim milers de vides en una sola. L'aventura s'acaba i guardam les imatges al gran àlbum de les nostres vivències.

Llibres de viatges

Llegint viatjaràs allà on tu vulguis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada