dimecres, 18 de juny del 2014

KAMISHIBAI

En japonès kamishibai (紙芝居significa literalment "drama de paper" i és una manera d'explicar històries molt popular al Japó que es va originar als temples budistes cap al segle XII i que ja forma part de la tradició cultural japonesa.


El kamishibai està format per un conjunt de làmines il·lustrades en una cara i amb el text a l'altra. Acostuma a ser un conte o narració moral. Aquestes làmines s'insereixen en un teatrí plegable de cara al públic, de manera que el narrador por anar llegint el conte, i el poúblic segueix la història a través de les imatges. A mesura que es van llegint els textos, es canvien les imatges del conte.






El gaito kamishibaiya, o contador de kamishibai, sol anar en bicicleta, amb el teatrí carregat a la part del darrere, i avisa de la seva presència amb un hyoshigi, dues fustetes unides amb una corda, que fa sonar per atreure l'atenció dels nins.






I bé... el dia 12 de febrer alguns nins i nines de 5è de Primària ens varen regalar una sessió de kamishibai. Aquí els teniu!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada