diumenge, 6 d’abril del 2014

CINEMA I LITERATURA: LOS INCREÍBLES

En un any dedicat al món dels còmics no podíem deixar de banda als superherois, personatges que ens han colpit d'admiració en llargues hores de lectura.
Són moltes les pel·lícules que han protagonitzat superherois com Spiderman, Batman, Superman, X-Men..., però nosaltres ens hem decantat per Los Increíbles  perquè estam segurs de que agradarà a grans i petits i, perquè lluny de presentar-nos un éssers fantàstics, orgullosos de les seves capacitats superiors a les de la resta dels humans, ens mostra uns personatges carregats de dubtes que ansien viure amb normalitat i integrats a la societat en benefici de la qual fan servir els seus poders.


Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Brad Bird
País:  USA
Any 2004
Durada 121 minuts
Gènere: animació, aventures
Companyia: Disney/ Pixar

Els personatges:
Bob Parr, Mr Incredible 
Helen Parr, Elastigirl 
Lucio Best, Frozono
Edna Mode
Mirage
Dashiell (Dash) Parr
Violeta Parr
Buddy Pine, Sindrome




Argument:
La pel·lícula narra les aventures d'una família d'antics superherois que descobreixen que la font dels seus poders està en els altres. Després d'anys de lluita contra el mal, viuen retirats i han adoptat identitats civils, en part a causa de la incomprensió i rebuig social que generen les conseqüències de les seves accions (destrosses al mobiliari urbà, seqüeles físiques en les persones que han salvat, etc). 
La vida de Bob, Mr Incredible, és rutinària i avorrida. Després de 15 anys de fer feina a una empresa asseguradora, desitja amb totes les seves forces torna a l'acció. Finalment se li presenta l'oportunitat de tornar a sentir-se útil.


El creador i director:
Branden Bird (24 de setembre de 1957 Kalispell, Montana) és un director d'animació, guionista i director d'USA, conegut principalment per la creació de Ratatoille, Los Increíbles i per haver dirigit El gigante de hierro.
Bird va començar la seva primera pel·lícula d'animació als 11 anys i la va acabar als 13. Aquesta pel·lícula va cridar l'atenció dels estudis Disney empresa per la qual va treballar uns anys després de graduar-se a la CalArts (California Institute of the Arts) on havia conegut en John Lasseter (cofundador de Pixar) qui més envant el contractaria per dirigir Los Increíbles.
Bird volia que tot allò que li gradava fos present a la pel·lícula: una gran dosi d'aventura, famílies poc convencionals, suspens, disseny vanguardista, humor intel·ligent i personatges interesants i autèntics que fessin partícips els espectadors dels seus dilemes emocionals i morals.
En el moment en que se li va ocorre la història, acabava de ser pare per primer cop i li preocupava la manera en que les persones podien compaginar la vida familiar amb els somnis personals. És per aquest motiu que crea el personatge d'un superheroi que es veu obligat a renunciar a allò que més li agrada pel benestar de la seva família.
Segons les seves pròpies paraules volia "crear un món ple de referències a la cultura pop -amb els típics artefactes que apareixen a les pel·lícules d'espies, els poders dels superherois dels còmics i els dolents que utilitzen aparells ingeniosos (...) Totes aquestes coses íntimes - ser pare, marit, la idea d'envellir, la importància de la família, el significat del treball, el que sents en pensar que perds allò que estimes- són presents en aquesta gran història"






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada