diumenge, 5 de maig del 2013

PARAULES D'UN MESTRE. Homenatge a Emili Teixidor

Enguany volem retre homenatge a Emili Teixidor i Viladecàs, nascut a Roda de Ter al 1933 i mort a Barcelona al juny de 2012. Li volem retre homenatge amb aquesta xerrada perquè com a escriptor ens ha deixat obres de gran valor literari destinades a lectors de totes les edats i perquè, com a mestre, les seves reflexions sobre l'escola i la lectura són d'una riquesa extraordinària.

Al pregó que ell mateix va dedicar l'any 2008 a la ciutat de Granollers i amb motiu de la Festa del Llibre, va dir que “una festa és un senyal que ens fa el calendari per indicar que parem atenció en algun fet que volem commemorar, o sigui memorar amb altres, com memorar”. Nosaltres volem commemorar la seva vida dedicada a transmetre el valor de la paraula.


Aquests són alguns del seus pensaments en relació a la lectura:

"Les paraules són el marcapasses del pensament, sense paraules no hi ha pensament"

"Sense llibres no hi ha memòria, ni història ni identitat"

"Els llibres són alfabets silenciosos que no callen mai"

"Les biblioteques són escoles i universitats populars i lliures en les quals els millors professors són triats pels lectors perquè els donin una lliçó particular, una classe com si fos escrita per a ells tot sols"

"Aquells que no tenen llibres, a qui manquen els llibres, els mancarà sempre una part important del pensament, d'una experiència més amplia i de la vida oberta per on circulen els vius i els morts, on tornen aquells que ja no hi són i on prenen forma aquells que mai no han existit" Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada