diumenge, 17 de febrer del 2013

EL LLIBRE DE LA SELVA

Aquest mes dedicarem la sessió de cinema als més petits amb la projecció de la pel·lícula de Disney El libro de la selva basada en l'obra de Rudyard Kipling The jungle book.


L'autor del llibre

Joseph Rudyard Kipling (Bombay 1865- Londres 1936), escriptor i poeta britànic va escriure molts relats, novel·les, contes infantils i poemes. Al 1907 va ser el primer britànic en rebre el premi Nobel de literatura. D'entre les seves obres destaquen la ja esmentada The jungle book (llibre que inclou diferents relats), la novela d'espionatge Kim i The man who would be king.




Moltes de les seves obres s'han duit a la gran pantalla però, segurament, la versió de Disney és la més coneguda. Tant és així, que moltes vegades ens resulta pràcticament impossible pensar en l'obra de Kipling sense visualitzar alguna de les escenes de la pel·lícula.
Jorge Luís Borges digué de l'autor: "Rudyard Kipling fou, després de Shakespeare, l'únic autor anglès que escribia amb tot el diccionari".
Ernest Hemingway també elogià l'obra: "El llibre de la selva és un dels meus llibres preferits i ocupa un lloc privilegiat a la biblioteca dels meus records".
El gaudi de la lectura és complet si cau a les nostres mans una bona edició il·lustrada.
Aquí teniu una mostra del treball de Robert Ingpen (Austràlia)


  
 O bé, Ángel Domínguez (País Basc)



La pel·lícula
Director: Wolfgang Reitherman
Categoria: animació
Factoria Disney
Any: 1967

Sinopsi
Narra la història de Mowgly criat a la selva per un grup de llops. Els animals són els seus amics especialment Bagueera, la pantera negra, i Baloo, l'os. Els animals són conscients de que Mowgly hauria de viure entre els humans i decideixen dur-lo al poblat tot i les reticències del nin que no vol deixar els seus amics.
La situació es complica encara més amb l'aparició de Shere Khan que odia els homes i el vol matar.
Després de viure moltes aventures amb els seus amics, Mowgly canviarà d'opinió en veure una nina a la qual seguirà fins al poblat.




   


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada