dimecres, 9 d’abril del 2014

DONAM A CONÈIXER LA BIBLIOTECA

 
A Mata de Jonc, el curs 2011-2012 posàrem en marxa el projecte de Biblioteca Escolar amb el qual volíem transformar la biblioteca central en un centre de recursos multimedia que facilités l'adquisició de coneixements per part de l'alumnat i el desenvolupament de les seves habilitats per a la resolució de problemes a través del maneig de la informació.
Per altra banda, preteníem crear un espai per a l'aprenentatge, l'encontre i la comunicació i destinat a tota la comunitat educativa, integrant les activitats de la biblioteca en els processos educatius del centre i propiciant la participació activa dels alumnes i les seves famílies. Nosaltres desitjàvem transformar-lo a la manera de l'àgora grega on coneixements, informació, sentiments i emocions fossin compartits per tots. No era fàcil.
La participació és un dels trets d'identitat de la nostra escola i tenguérem molt clar que l'havíem de tenir ben present per tal d'assolir el nostre objectiu. Només el treball d'un grup de mestres no seria suficient si el que cercàvem era que cadascú sentís la biblioteca com a pròpia. 
Així, formàrem tres comissions:
La dels alumnes, constituïda com a cooperativa des del curs 2012-13.
La comissió de mares i,
La comissió de mestres.
La setmana passada els alumnes de sisè partiren cap a València per dur a terme l'intercanvi amb Escola Gavina. Allà n'Arnau, na Mariona i en Miquel (tres socis de Jonquers) explicaren a alumnes, pares i mestres el funcionament de la seva cooperativa i les activitats que organitzen a la biblioteca de la nostra escola.


Per altra banda, dissabte dia 29 de març es va celebrar un encontre de mestres bibliotecaris a l'IES de Santa Margalida en el qual hi participaren mestres de Catalunya i Mallorca. En aquest encontre na Nela Hidalgo i na Magdalena Cabot, i gràcies a la col·laboració de n'Aina Conde, presentaren el projecte de l'escola Mata de jonc, fent especial incidència en l'organització i actuacions de cadascuna de les comissions.
La jornada es va dedicar a compartir experiències i a establir noves relacions que, ben segur enriquiran el nostre projecte de cara al futur.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada