divendres, 22 de novembre del 2013

LES AVENTURES DE TINTÍN: EL SECRET DE L'UNICORN

El proper dimarts dia 26 de novembre comença un nou cicle de cinema que enguany dedicarem al món dels còmics. En aquesta ocasió us presentam Les aventures de Tintín: El secret de l'Unicorn basada en l'àlbum del mateix títol, El cranc de les pinces d'or i El tresor de Rackham el Roig creats per Hergé.







L'AUTOR
George Remi (Etterbeek, 1907- Brussel·les, 1983), reconegut internacionalment gràcies a la creació a l'any 1929 del famós personatge Tintín. George Remi és més conegut amb el pseudònim Hergé, el qual prové de la pronunciació en francès de les seves inicials a l'inrevés.
Tot i que mai no va aprendre a dibuixar d'una forma acadèmica, s'inicià ben jove en el món de la il·lustració i amb 15 anys va firmar per primera vegada una de les seves publicacions.
L'any 1925 ingressa a Le Vingtième Siècle, un diari clerical i nacionalista ultraconservador belga el qual va dirigir tres anys més tard.
L'autor és considerat com un dels renovadors dels còmics europeus i el creador de la línia clara. La seva obra ha estat traduïda a més de 50 idiomes.


EL PERSONATGE
Tintín representa un jove reporter intrèpid que, acompanyat del seu inseparable ca Milú, s'embarca en un seguit d'aventures que el porten a viatjar per tot el món i a enfrontar-se a tota una colla de malvats. Entre els seus amics destaquen el capità Haddock, el professor Tornasol i els detectius Dupond i Dupont (generalment poc afortunats).









 LA PEL·LÍCULA
Al 2011 Steven Spielberg va dirigir la seva primera pel·lícula d'animació després d'haver contactat amb Hergé al 1981. La cinta, produïda per Peter Jackson, va ser filmada seguint la tècnica de captura de moviment i en la qual els actors ( Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simón Pegg i Nick Frost) no només interpreten les veus sinó també les gesticulacions i moviments dels personatges.
En aquesta ocasió, en Tintín es veurà involucrat en la recerca d'un vaixell enfonsat conegut com a L'Unicorn, el qual guarda el secret d'un gran tresor.


 
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada