dijous, 20 de juny del 2013

TALLER DE RECICLATGE: JUNY... CADA COSA AL SEU TEMPS I A L’ESTIU, CIGALES!

Us sonen les faules? Sabeu què feia la cigala de la faula La cigala i la formiga a l’estiu? Descansar, jugar, ballar, menjar, llegir... en resum, passar-s’ho d’allò més bé! I no ser gaire previsora... això també...

Així que per al darrer taller d’aquest curs, el dia 5 de juny, la Vanessa ens ha ensenyat a fer un joc amb material reciclat per relaxar-nos!


Si el voleu fer a casa necessitareu:
     ·  Un tub de paper de vàter o de paper de cuina, o un pot de  iogurt
      ·    Paper de diari o de revista
      ·   Un tros de cordill o de llana
      ·   Paper de colors
      ·   Per decorar: ferratines, gomets, llapis de colors, etc.
      ·   Tisores
      ·   Cola
      ·   Celo
      ·   Punxó o agulla de fer mitja
      ·  Un ganxet



 


Procediment


Folreu el tub de paper de vàter o el pot de iogurt amb un tros de paper d’un color i decoreu-lo com vulgueu.


Amb un punxó feu un forat a la base del tub o pot i passeu-hi el cordill o la llana i feu un nus per la banda de dins del tub/pot. Per calcular la mida del cordill, heu de pensar que hem d’enganxar l’altre extrem a la bola i la bola ha d’arribar dins el pot.







Feu una bola que càpiga dins el pot de iogurt o el tub de paper de vàter amb paper de diari o un full de revista. Emboliqueu-la ben embolicada amb celo perquè no es desfaci. Podem folrar-la amb un tros de paper de colors o de regal, i tornar-la a embolicar amb celo.











Amb l’agulla de fer mitja o el punxó, travesseu la bola pel centre, feu-hi passar el fil per dins amb l’ajuda del ganxet i feu un nus a l’altre extrem de la bola.




I ja tenim la joguina feta. Ara heu d’intentar ficar la bola dins el tub/pot. Som-hi, a practicar!



I amb aquest taller hem tancat el cicle d’activitats infantils que la Comissió de Mares de la Biblioteca ha organitzat aquest curs. I perquè el comiat fos més dolç, ho hem celebrat amb un geladet i coca de taronja i xocolata.
 
Volem donar les gràcies a la Vanessa, que desinteressadament ha vingut un cop al mes a ajudar-nos a fer més viva la biblioteca.

I també volem donar-vos les gràcies als qui hi heu vingut, especialment als qui ens heu estat fidels taller rere taller.


I aprofitant que hi eren tots dos... Aquí tenim la Vanessa, l’artífex dels tallers, i l’Enric, que ha estat l’únic agosarat que aquest curs s’ha ofert com a voluntari per a contar-nos un conte.


Moltíssimes gràcies a tots i a totes i fins al curs vinent,
que continuarem reciclant i jugant tots junts!

1 comentari:

  1. Moltes gràcies a vosaltres que també heu participat.
    Gràcies a l'escola per posar l'espai.
    Gràcies a na Mireia, que va recorrer tot cercant un gelat per na Leyre, li va agradar molt i a casa en menja gracies a tú.
    Gràcies als pares que han vingut amb els nins per ajudar-los i per participar.
    Gràcies a tots els nins per vindre a aprendre i gaudir, perquè jo també he apres amb ells i he gaudit molt.
    I moltíssimes gràcies a n'Aina que ha fet tota la feina de corregir i re-maquetar tant les circulars amb els materials com els textos del pas a pas. Màjudat a cercar ideas i ha cercat fotos quan jo no les tenia a temps.
    El curs que ve si voleu podem tornar :-D
    Vanessa

    ResponElimina