dimecres, 20 de febrer del 2013

EN MONIOT I NA DI

El passat mes de gener, el grup de mares col·laboradores va organitzar un taller per confeccionar petits dimonions amb material reciclat. Ara publicam les instruccions per poder fer-los a casa. Perdonau el retràs.


Material per fer un dimoni:

  Un tub de cartró de paper de vàter o paper de cuina
  Paper i cartolina vermella i negra
  Trossos de llana negra i vermella
  Una canyeta

Eines necessàries:                              Material opcional:
  Retolador negre                                 Pistola de cola calenta
  Cola                                                    Celo de doble cara
  Tisores                                                Cúter
  Punxó                                                 Agulla de brodar
  Celo                                                    Ulls mòbils
  Colors                                                 Paper pinotxo vermell/negre
  Llapis                                                  Cascavell
  Regle


Procediment: Poseu el tub damunt d’un tros de paper negre i marqueu amb llapis el contorn del tu). Retalleu el cercle deixant un dit de marge al voltant. Feu tallets al paper fins arribar a la marca del llapis.

Doblegueu les pestanyetes que heu fet,deixant la marca de llapis de dins. Aferreu el cercle negre amb cola a un extrem del tub, deixant les pestanyes per fora. Ho podeu fixar bé amb celo. Si teniu celo de doble cara, podeu utilitzar-lo en lloc de la cola i així tampoc no us caldrà utilitzar celo normal per fixar-lo més fort. Aquest extrem del tub serà el cap del dimoni.

Retalleu un tros de paper vermell que sigui prou gran per folrar el tub de cartró.
Enganxeu el paper al tub amb pega, cobrint les pestanyes negres. Si sobra una mica de paper per la part de baix, es pot doblegar cap a dins del tub.

Dibuixeu la cara del dimoni amb llapis i així tindrem ben clar què és el davant i què el darrere. Pinteu-li la boca amb els colors i repasseu-ho tot amb el retolador negre. Si voleu, en lloc de dibuixar-li ulls, li’n podeu aferrar uns de mòbils.

Amb el punxó o una agulla gran, feu un forat al darrere del dimoni per passar-hi un tros de llana vermella per fer la coa. Poseu la llana a l’agulla i passeu-la pel forat; si no teniu una agulla prou gran per passar llana, podeu enganxar amb celo la punta de la llana al punxó i passar-ho. Perquè la coa no s’escapi, feu un nus a la llana i fixeu-lo, per dins, amb una mica de celo. Per donar més cos a la coa podeu passar tres trossos de llana en lloc d’un i fer una trunyella. Calqueu dues puntes de fletxa (patró) a un tros de cartró negre, retalleu-les i aferreu-les al final de la coa, una per cada banda, amb la llana enmig.

Per fer els braços, feu un forat a cada costat del dimoni i passeu-hi llana vermella. Feu un nus i assegureu-lo per dins amb celo. En aquest cas, millor si hi poseu cinc trossos de llana o una llana més gruixuda; feu una trunyella i al final un nus, i les puntes de llana seran les mans.

Calqueu i retalleu les banyes a la cartolina vermella. Per enganxar-les al cap ho podeu fer de dues maneres:
    1. Feu un tall transversal a la cartolina del cap amb un cúter. Doblegueu la pestanya, poseu-li cola a la part de darrere i passeu-la pel tall. Per assegurar-les al cap podeu fer servir una mica de celo per dedins, que haureu de posar ajudant- vos amb unes pinces.
    2. Doblegueu la pestanya i poseu-li cola a la part de davant. Aferreu-la directament al cap.
Amb la cartolina vermella feu el trident (patró) i fiqueu-lo a un tros de canyeta negra. Aferreu la canyeta a una mà del dimoni (millor si ho podeu fer amb cola calenta).

Per fer en Moniot:
Retalleu dos rectangles de cartolina negra i, amb el punxó o el llapis, arrisseu-los per un extrem. Aferreu-los per l’altre costat per dins del tub per fer els peus.
Amb trossos de llana negra, feu cabells i aferreu-los amb cola (si teniu pistola de cola calenta us anirà molt millor).
A la cara li podeu fer una berruga: feu un forat amb el punxó, passeu una mica de llana negra i feu-li un nus.

Per fer na Di:
Feu una falda amb una mica de paper pinotxo negre i aferreu-li amb cola o celo de doble cara per davall de la coa. Quan ho aferreu heu d’anar fent plecs a la falda (si feu molts plecs, la falda tindrà més volum; si en feu menys, tindrà més caiguda).
També li podeu posar un cascavell al coll amb una mica de fil o de llana: feu-li dos forats, fiqueu-hi la llana i enganxeu-hi el cascavell. Feu-li els cabells com al Moniot, però més llargs. Podeu decorar-li la falda amb motius vermells.
Na Di és una dimònia molt presumida i li agrada anar ben mudada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada