dijous, 6 de desembre del 2012

CICLE "CINEMA I LITERATURA": ALICE IN WONDERLAND

El proper dilluns dia 10 de desembre, tendrà lloc la primera sessió del cicle "cinema i literatura" que organitzam els alumnes col·laboradors de la biblioteca. En aquesta ocasió podreu gaudir d'una versió molt especial d'Alícia al país de les meravelles, dirigida per Tim Burton.
Aquí teniu informació sobre la pel·lícula:


L'Autor del llibre
Lewis Carroll és el pseudònim de Charles Lutwidge Dodgson ((Daresbury Cheshire, 1832Guildford, Surrey, 1898). Fou el tercer fill d'una família religiosa i conservadora i educat en els principis de l'església anglicana.
De petit no va gaudir de molt bona salut però, aviat destacà per les seves aptituds intel·lectuals que finalment li permeteren anar a Oxford per estudiar matemàtiques i, guanyar una plaça com a professor d'aquesta matèria al Christ Church college a la qual es va dedicar al llarg de 26 anys.
La seva passió pel teatre i la fotografia, art en el qual va destacar i que li permeté transmetre els seus ideals de llibertat i de bellesa, li ocasionaren problemes per ser contraris a la moral victoriana de l'època.
Inicià el seu camí com a escriptor de la mà de la poesia i els contes però no aconseguí l'èxit fins l'any 1965 en que va publicar Alice's Adventures in Wonderland.

 

Alice's Adventures in Wonderland és la història d'un somni: Alícia seu al costat de la seva germana i veu passar un conill al qual segueix fins l'entrada de la llodriguera. La seva curiositat la fa caure dins, on trobarà una sala subterrània que serà el punt de partida de les seves aventures: tornarà gran i també petita, coneixerà el moix de Cheshire, la llebre i la reina de cors. La màgia no desapareixerà fins que n'Alícia es desperti.

La pel·lícula
Títol original: Alice in Wonderland
Director: Tim Burton
Intérprets: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter
Any: 2009, Paramount
Gènere: Drama
Continguts específics: Acció fantàstica, algunes imatges i situacions que poden fer por als més petits.

 El director

 

Timothy Walker Burton (Burbank, California, 1958) és un director, productor, escriptor i dissenyador dels Estats Units. La gran majoria de les seves pel·lícules s'han caracteritzat per la presència de mons imaginaris amb elements gòtics i obscurs, els protagonistes dels quals són éssers inadaptats i estranys.
A la seva versió d'Alícia, que se'ns presenta com a una jove inconformista de vint anys, el somni de la protagonista esdevé un malson, en una crítica a l'ambició i el poder. Burton ens mostra la lluita entre el bé i el mal, la locura com a mitjà per defugir la realitat i el convenciment de que és pot aconseguir el que sembla impossible si un creu que ho pot fer.
Amb aquest treball, el director ha volgut comprovar fins on podia arribar la tecnologia 3D i les tècniques de croma amb les quals els actors treballen sobre un fons blau o verd que després es substitueix pels fons i animacions que es desitgen.
Els resultats de tot plegat són espectaculars!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada