dissabte, 17 de novembre del 2012

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE L'ÚS DE LA BIBLIOTECA

Quan podem anar-hi?
La biblioteca romandrà oberta al públic cada dimecres i divendres entre les 16h i les 17h.

Qui en pot fer ús?
Tothom: alumnes, pares i treballadors del centre.
Els més petits haureu d'anar-hi acompanyats d'un adult. Els alumnes de tercer de primària en endavant podeu accedir-hi tots sols.

Què podem fer a la biblioteca?
Podeu quedar a llegir a la biblioteca o bé, utilitzar el servei de préstec per després llegir a casa.
També podeu aprofitar l'estona per estudiar i fer els deures: la biblioteca és un espai tranquil i segurament us permetrà concentrar-vos en la feina.

Com funciona el servei de préstec?
Ara per ara, els llibres que poden sortir de la biblioteca estan situats a una prestatgeria especial. Podeu dirigir-vos allà i triar el vostre llibre (només un cada vegada).
Els llibres de préstec duen enganxada una etiqueta adhesiva en forma d'estrella. Així els reconeixereu fàcilment.
Cada llibre duu una etiqueta de color que us permetrà saber si és adequat al vostre nivell lector. Heu de tenir en compte que cadascú de vosaltres ha de seguir el seu propi itinerari lector. D'aquesta manera, els colors tenen una funció orientativa.
Hem utilitzat:

Groc per Educació Infantil

Taronja per 1r cicle

Vermell per primària

Verd per secundària

Blau per als adults

Quan hàgiu fet la vostra tria, heu de dur el llibre a l'encarregat de la biblioteca que deixarà constància de la vostra elecció a unes fitxes especials.

Tendreu 14 dies per llegir el llibre. No us preocupeu si no l'acabau en aquest temps, podreu renovar el vostre préstec passant per la biblioteca en acabar aquest temps.

Quan torneu un llibre, no l'heu de deixar directament al prestatge sinó que l'heu d'entregar a l'encarregat que el retornarà al seu lloc i anotarà a la fitxa la data en que l'heu tornat.

Què feim amb els llibres que no són de préstec?
Aquests llibres es poden llegir a la biblioteca; els podeu agafar de la seva prestatgeria però no els heu de retornar al seu lloc ja que aquesta és feina de l'encarregat.
Heu de pensar que aquests llibres estan ordenats alfabèticament per poder-los localitzar fàcilment. És molt important mantenir aquest ordre i ho hem d'aconseguir entre tots.

Com hem d'actuar a la biblioteca?
Heu de pensar que normalment hi haurà altres persones i per tant hem de respectar les activitats dels altres. Per això, heu de llegir i treballar en silenci.
També és important conservar l'espai en òptimes condicions per la qual cosa haureu de berenar abans o després de anar a la biblioteca, no oblidar papers o altres objectes fora del seu lloc i deixar les cadires i les taules al com les heu trobat en arribar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada