dijous, 29 d’octubre del 2015

MALETES ROALD DAHL

Heu llegit alguna de les obres d'en Roald Dahl? Segur que sí i, si més no, deveu haver vist pel·lícules basades en les seves històries, com Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, James i el melicotó gegant...
Aquestes són algunes de les narracions que l'autor va dedicar als joves lectors, però n'hi ha d'altres, igualment interessants i divertides, destinades als lectors adults.
Amb la intenció de donar a conèixer la globalitat de la seva obra i d'animar-vos a llegir en família, us hem preparat unes maletes on trobareu llibres i altres materials, en paper i en format digital.





Dins cada maleta trobareu també un quadern per comentar les obres que heu llegit i fer-nos arribar la vostra opinió sobre aquesta nova experiència.



GAUDIU DE LA LECTURA!

EXPOSICIÓ ROALD DAHL

Al llarg de les darreres setmanes hem pogut gaudir de l'exposició de llibres d'en Roald Dahl. La inauguració va ser tot un èxit i sou molts els que vos heu acostat encuriosits a conèixer el fons disponible a la biblioteca sobre aquest autor que agrada a petits i a grans.
Com que ja hi havia nervis i moltes ganes de llegir, l'exposició ha estat clausurada i tot el material estarà a la vostra disposició a través del servei de préstec.


Segur que reconeixereu en els títols els noms de les vostres classes. Quin heu triat?


dimarts, 27 d’octubre del 2015

PER TOTS SANTS... TORNEN ELS ROSARIS!

Com l'any passat, a la Sala Gran per Tots Sants farem rosaris!

Us hi esperem aquest dijous, dia 29, però alerta que aquest any canviem una mica el sistema, com expliquem a continuació.


Com que resulta molt difícil calcular quants serem, enguany, per no fer llarg ni fer curt, us demanem que aporteu vosaltres mateixos les llepolies que més us agradin. A la biblioteca les embolicarem, les enfilarem i hi afegirem la patena i monedes de xocolata que ens han arribat directament de la fàbrica de xocolata del senyor Willy Wonka!



Us sona? En Willy Wonka és el propietari de la fàbrica de xocolata del famós llibre de Roald Dahl Charlie i la fàbrica de xocolata, del qual s'han fet dues versions cinematogràfiques, una del 1971 protagonitzada per Gene Wilder, i una del 2005, dirigida per Tim Burton i protagonitzada per Johnny Depp (Willy Wonka) i Freddie Highmore (Charlie).

Fins dijous!!! Recordeu que heu de portar una bosseta amb les llepolies que més us agradin i aquí les convertirem en rosari!

dilluns, 12 d’octubre del 2015

JA TORNEM A SER AQUÍ!!!

Com sabeu, avui dimarts s'inaugura una exposició sobre Roald Dahl a la Sala Gran i, de passada, aprofitarem per inaugurar el servei de préstec.

Enguany la Comissió de Mares obrirà els dimarts i els dijous de 16.00 a 17.00 i, com cada any, intentarem organitzar activitats per a petits i grans.

Aprofitem també per animar-vos a unir-vos a la Comissió. Si us interessa, només cal que pugeu un dimarts o un dijous a la biblioteca i ens ho digueu.


I per començar, aquí teniu unes quantes recomanacions que hem preparat en tornar de l'estiu:



I com que aquest any també volem intentar projectar més pel·lícules inspirades en llibres, aquí teniu alguns dels llibres recomanats, en pel·lícula, i un parell de recomanacions més:



I no ens podíem oblidar de retre el nostre petit homenatge a dos autors que ens han deixat a finals d'aquest estiu:

Henning Mankell i Oliver Sacks

Tant l'un com l'altre han escrit moltes obres, així que ha estat molt difícil fer-ne la selecció.

Del Mankell hem triat un parell de llibres sobre les injustícies que es cometen al món i, especialment, a l'Àfrica (El cervell de Kennedy i El fill del vent); Arenes movedisses, que és un llibre de memòries molt peculiar que arranca quan li diagnostiquen el càncer, i dues de les seves novel·les dedicades al públic juvenil.

I evidentment, no ens podíem oblidar del seu detectiu més famós, en Kurt Wallander, del qual esmentem les dues primeres aventures i les dues últimes, i que ha saltat a la pantalla en diverses ocasions, tot i que volem destacar la interpretació que en fa en Kenneth Branagh en una sèrie de televisió.


Pel que fa a Oliver Sacks, aquí us en deixem un tastet, un parell de frases i una pel·lícula. Com en el cas anterior, hi hem inclòs un llibre autobiogràfic, El tío Tungsteno:


Bona lectura i us esperem a tots i a totes a la Sala Gran!!!

Comissió de Mares de la Biblioteca